Θες να βρεις αγόρι, αλλά δεν ξέρεις γιατί αυτό δε συμβαίνει. Δυο πράγματα θα συμβαίνουν, ή το κυνηγάς πολύ και το πιέζεις ή απλά σταματάς εσύ η ίδια την τύχη σου. Πολύ εύκολα κατηγορείς τους άλλους, βλέπε τα αγόρια, για την κακογουστιά τους ή τη δειλία τους, αλλά σκέφτηκες ότι μπορεί να δυσκολεύεις από μόνη σου το έργο τους; Πάτα λίγο παύση σ' αυτή τη φωνούλα που επαναλαμβάνει μέσα σου για να σου χρυσώσει το χάπι ότι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια και ότι όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι και δες τι λάθη κάνεις.
1. Δε βγαίνεις έξω. Περιμένεις να έρθει κάτω από το παράθυρο σου με το άσπρο του άλογο; Άσχημα τα νέα, ούτε άλογο έχει. Ξέχνα ό,τι έβλεπες τόσα χρόνια στις ταινίες και ανάλαβε δράση. Αν δε βγεις, δε γνωρίσεις κόσμο και δεν κοινωνικοποιηθείς, μην περιμένεις και πολλά. Από την άλλη βέβαια μη βγαίνεις με μοναδικό στόχο να γνωρίσεις τον ένα και μοναδικό, γιατί κάθε φορά που αυτό δε θα γίνεται απλά θα σου χαλάει το βράδυ και θα απογοητεύεσαι. Απλά βγες, πέρνα καλά και let it be!

2. Δεν κυνηγάς τις εμπειρίες. Όπου εμπειρία, μην πάει αμέσως το μυαλό σου σε καμιά ελεύθερη πτώση, μιλάω για εκδρομές, ταξίδια, επισκέψεις σε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει ακόμη και μέσα στην ίδια σου την πόλη. Αν έχεις βολευτεί στα ίδια και τα ίδια, οι εικόνες που έχεις είναι και αυτές περιορισμένες.
3. Είσαι κολλημένη στο παρελθόν ή ακόμη καλύτερα, στο φάντασμα του πρώην. Τον έκλαψες αρκετά, καιρός να προχωρήσεις. Μην επιτρέπεις στο παρελθόν σου να σου χαλάει μέλλον και παρόν.
4. Οι μεγάλες προσδοκίες. Αυτά θα μας φάνε! Ψάχνουμε τον τέλειο, χωρίς καν να είμαστε εμείς τέλειες. Ο ένας δε σου αρέσει, ο άλλος είναι πολύ κοντός, πολύ ψηλός, πολύ  αδύνατος, πολύ Δίδυμος, πολύ Ολυμπιακός, πολύ το ένα, λίγο το άλλο. Δώσε μια ευκαιρία και δε θα χάσεις!

5. Όλο δικαιολογίες. Αν δε στείλει, δε θα του στείλεις. Αν δεν σιγουρευτείς, δεν κάνεις καμία κίνηση. Περιμένεις να έρθει ο πρίγκιπας του παραμυθιού, να σε θέλει, για να μην το πολυκουράζουμε κιόλας. Εμ δεν είναι έτσι. Μην ψάχνεις αφορμές για να μην κάνεις κίνηση, βρες άλλες τόσες για να κάνεις.
6. Σε σαμποτάρεις. Αν νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, θα βγει προς τα έξω. Πόσο κλισέ αλλά και πόσο αληθινό το αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτα τον εαυτό σου, δε θα το κάνει κανείς.

7. Δεν ξέρεις τι θέλεις. Εμ δεν έκατσες να σκεφτείς, να δοκιμάσεις και να καταλήξεις. Έχεις κάτι άπιαστο στο μυαλό σου και ούτε μισό βήμα δεν κάνεις όμως για να το βρεις.

via